Scurt Istoric

1. Prezentarea institutiei
Date generale:
Adresa : Strada Belşugului, nr. 1 - 2
Telefon / Fax: 0242 / 332845
E-mail : sc11cl@yahoo.com
Cod fiscal : 23416401
      In zona de nord vest a municipiului Călăraşi se află Şcoala cu clasele I-VIII nr.11 actuală ,,Tudor Vladimirescu”. Zona de N-V s-a conturat in apropierea cartierului Mircea Vodă. Această zonă este specializată cu deosebire in domeniul siderurgiei prin situarea aici a S.C. Siderca S.A.(fostul Combinat Siderurgic).
Bazele acestei ramuri a industriei au fost puse la Călăraşi, in 16 septembrie 1976 când s-a hotărât amplasarea aici a unui mare combinat siderurgic, urmărindu-se valorificarea caii de transport si ridicarea nivelului industrial al zonei. Siderca S.A. a început să producă după 1978, când a intrat in funcţiune secţia de confecţii metalice. După aceasta dată au intrat in producţie noi capacităţi de pe platforma siderurgică: Laminorul de profile mijlocii(1982), Secţia de prelucrări mecanice din cadrul Uzinei de reparaţii Siderurgice(1983), Bateria nr.1 din cadrul Uzinei Cocso - Chimice(11 iulie1986).
In anul 1983, septembrie 15, in cartierul siderurgiştilor, care dădea elevi şcolii noastre şi cuprindea la acea vreme aproximativ 12 000 de suflete, ia fiinţă Şcoala cu clasele I-VIII nr. 11, prin preluarea unui număr de 16 clase de la Şcoala nr.10 şi Şcoala nr.5, precum şi profesori şi învăţători. Din 21 noiembrie 1984 funcţionează in actualul local. Din cauza fluctuaţiei foarte mari a populaţiei din zona in fiecare an a existat un număr de clase mai mare decât cel prognozat, in special clasa I (prognoză 8-9 clase, realizat 14 clase).
Pentru dascălii şcolii nu a fost uşor,căci instruiau copii proveniţi din familii care migrau in interese economice. Pasiunea şi dăruirea celor de la catedră au dus la instruirea unor copii care mai târziu aveau sa devină apreciaţi intelectuali, dascăli sau renumiţi meseriaşi. Circumscripţia şcolară este foarte mare întinzându-se de la linia ferata pană la strada Bucureşti, elevii având de parcurs distante foarte mari. Datorită acestei explozii demografice şi a numărului mare de clase nou formate, in fiecare an şcolar a existat un deficit de cadre didactice calificate (predominant învăţători, profesori limbi moderne, muzică, desen şi religie). Apogeul a fost atins intre anii:1997-1998 când am avut 92 clase si 2452 elevi.
Pe data de 17 mai 2004, s-au sărbătorit douăzeci de ani de la înfiinţarea şcolii, prilej cu care şcoala a primit numele,,Tudor Vladimirescu”. In anul şcolar 2008/2009 funcţionează cu un număr de 39 de clase (primar 20, gimnazial 19), iar activitatea se desfăşoară după 24 de ani in două schimburi.
Baza materială este formată dintr-o clădire cu:
- 24 săli de clase;
- 4 laboratoare:chimie, fizică, informatică, biologie;
- 1 bibliotecă cu 26000 volume;
- 2 cabinete metodice, 1 cabinet psihologic;
- Baza sportivă este formată din: 1 teren handbal,1 terenuri fotbal, 1 sală modernă de sport.
Clădirea şcolii este modernă, funcţională, autorizată sanitar.
            Funcţionarea spatiilor şcolare, întreţinerea şi gospodărirea patrimoniului au fost asigurate cu credite de la bugetul local şi venituri din surse proprii ( agenţi economici ).
            Şcoala dispune de un corp profesoral de 55 cadre didactice, personal didactic auxiliar – 7 , personal nedidactic – 13.
Este o şcoală in care elevul poate să-şi dezvolte inteligenta şi talentul, sa-si acumuleze cunoştinţele necesare dezvoltării  capacităţii pentru a urma cursurile de liceu; o şcoală care oferă un ritm dinamic de învăţare; o şcoală care permite dezvoltarea capacităţii intelectuale şi practice; o şcoală care s-a remarcat ca lider in întrecerile competiţionale şi care asigură succesul la olimpiade şi alte concursuri şcolare.




Scoala